Masteropleiding

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 2.095,00

De online Masteropleiding tot Haarvriendelijke Kapper is hét e-learningtraject voor haarprofessionals waarin jij kennis en kunde ontwikkelt in de haar- en hoofdhuidproblematiek, ingrediënten van haarverzorgingsproducten, voeding voor huid en haar, gezond werken en duurzaam ondernemerschap, inclusief een module marketing om jezelf en je salon effectief in de markt te zetten.

Met haar trainingen wil Haarvriendelijk een brug slaan tussen de huidige kappersopleiding en de praktijk, daarbij inspelend op de huidige ontwikkelingen in het vak met het oog op mens en milieu. De Masteropleiding is waar dit allemaal samenkomt!

De Haarvriendelijke Kapper - Masteropleiding bestaat uit o.a. 170 onderwerpen met video, 60 uur les om te volgen en toetsmomenten per module.
Een training van maar liefst 170+ onderwerpen met verduidelijkende video’s , meer dan 60 uur les te volgen, en aangevuld met extra studiemateriaal en referenties!

On demand
De Masteropleiding bestaat uit een zorgvuldig opgezet en uitgebreid kwalitatief, continu aangevuld en vernieuwd kennisprogramma waarmee jij je onderscheidt in de markt.
Op Haarvriendelijk’s eigen e-learningplatform volg jij vanuit je eigen stoel op je eigen tempo de lessen, en sta je via live Zoom-meetings in contact met de trainer en medecursisten voor ondersteuning en motivatie. Zo’n leerzame, interactieve en verrijkende opleiding volgde je nog niet eerder! 

Certificering Haarvriendelijke Kapper
Met het voltooien van de eerste vier modules behaal je de certificering als Haarvriendelijke Kapper en word je opgenomen in de Haarvriendelijk Kappersindex. Na het afronden van de gehele opleiding ontvang je het diploma Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’. Lees verder over de accreditatie.

Inhoudelijke opzet

De online leeromgeving is ingedeeld per module die bestaat uit een aantal vaste onderdelen: een introductie van het onderwerp, een aantal praktische vaardigheden, en tot slot kun je de samenvatting van de behandelde onderwerpen downloaden als hand-out. Het lesmateriaal staat dus voor een groot gedeelte in het platform, na het afronden van de Masteropleiding ontvang je een fysiek naslagwerk. Benieuwd of je alles hebt onthouden? Iedere module wordt afgesloten met een kleine toets die je helpt om de bestudeerde stof eigen te maken.
Voor de cursist die graag de verbinding houdt met de trainer en medecursisten zijn er Zoom-meetings aan het eind van iedere module waar je vrijblijvend aan kan deelnemen (woensdagmorgen om de vier weken, van negen tot tien uur, niet verplicht). Leren was nog nooit zo eenvoudig! Dit is de manier van leren die voor iedereen in te passen is in het dagelijks leven. Jij hebt twee jaar de tijd om in jouw eigen tempo deze kennismodules tot je te nemen!

Kosten

Voor 2024 bedraagt de investering voor de Masteropleiding De Haarvriendelijke Kapper € 2.095,00 ex. btw. Voor Belgische ondernemers wordt de btw verlegd.

Wat zit er in deze prijs inbegrepen?

 • 18 maanden toegang tot het e-learningplatform met videolessen, referentiemateriaal en toetsen
 • Professionele cursusmap als naslagwerk in de salon, na afronding
 • Lesmateriaal voor de Masteropleiding als download in het platform, in pdf-formaat
 • Bij volledige aanmelding via het platform en betaling via iDeal of Bancontact het boek ‘Aromecum’ van referent Harmen Rijpkema ter waarde van €59,95 cadeau (alleen bij volledige betaling via iDeal of Bancontact)!
 • Maandelijkse live online evaluatiesessies met de groep cursisten, zonder aanwezigheidsverplichting
 • Meer dan 170 video’s te bekijken met aanvullende bronnen!
 • Totaal meer dan 50 uur aan opgenomen video’s door Annie Kok van Haarvriendelijk
 • Daarnaast vind je ook heel veel ondersteunende video’s en bronnen in het platform
 • Uitwisseling en ondersteuning via een besloten Facebookgroep
 • Certificering als Haarvriendelijke Kapper
 • Registratie in de Haarvriendelijk Kappersindex
 • Masterdiploma ‘De Haarvriendelijke Kapper’
 • Ondersteunende banners en marketingmaterialen ‘De Haarvriendelijke Kapper’
modules om op je eigen ritme te volgen
+
verduidelijkende video’s
medecursisten gingen je al voor

Reviews

Annie Kok verzorgt cursussen voor huid en haar. Haar inzet en enthousiasme voor het vak zijn alleen maar aan te raden. Deze kennis is zeker voor iedere salon die bezig is met de toekomst van zijn of haar salon absoluut een must!!
Lucy Stefanutto van Ree — Liana’s House of Beauty, Veenendaal
Foto registratie De Haarvriendelijke Kapper

Accreditatie

Certificaat Haarvriendelijke Kapper

Zoals hierboven genoemd, behaal je het certificaat als Haarvriendelijke Kapper al met het voltooien van de eerste vier modules, én word je opgenomen in de Kappersindex van Haarvriendelijk, hét keurmerk in de kappersbranche. In dit adressenregister van het netwerk van Haarvriendelijk vindt de consument een haar- en hoofdhuidspecialist in de buurt.

Diploma Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper

Na het afronden van de gehele opleiding ontvang je het diploma Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ waarmee jij jouw onderscheidend specialisme uitdraagt naar jouw klanten.

Upgrade naar Master-status in de Kappersindex van Haarvriendelijk

Met het diploma van de Masteropleiding wordt jouw registratie in de Kappersindex van Haarvriendelijk automatische geüpgraded naar Master-status.

Vragen?

Heb jij vragen over de Masteropleiding en het platform ‘De Haarvriendelijke Kapper’?
Bezoek dan de FAQ pagina op dit platform! Hier vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scroll verder door om de inhoudsopgave van de cursus te bekijken.

Inhoudsopgave

Alles uitklappen
Intro Masteropleiding 'De Haarvriendelijke Kapper'
Module 1: Theorie huid en haar
Module 2: Huidproblemen> Psoriasis en seborroïsch eczeem
Module 3: Huidproblemen > Atopisch eczeem en contactallergie
Module 4: Haaruitval (alopecia en andere vormen)
Marketingmaterialen Haarvriendelijke Kapper
Module 5: Voeding
Module 6: Ingrediënten haarverzorgingsproducten
Module 7: Natuurlijk werken in het kappersvak
MODULE 8: Duurzaam ondernemen – Marketing
Einde training
Scroll naar boven