‘Huid en haar’

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 895,00

De ‘Huid & Haar’-opleiding is hét e-learningtraject voor haarprofessionals waarin jij kennis en kunde ontwikkelt in de haar- en hoofdhuidproblematiek en voeding voor huid en haar. Met haar trainingen en opleidingen wil Haarvriendelijk een brug slaan tussen de huidige kappersopleiding en de praktijk, daarbij inspelend op de huidige ontwikkelingen in het vak met het oog op mens en milieu.

Een schat aan kennis en informatie die jouw leven als professionele kapper en ondernemer een stuk makkelijker zal maken en je kennis enorm gaat verrijken!

Header training ‘Huid en haar’: 90+ video’s en onderwerpen, 25+ uur les om te volgen, aftoetsmomenten per module
Een opleiding van maar liefst 90+ video’s met meer dan 25 uur les te volgen aangevuld met extra studiemateriaal en referenties!

On demand
Op Haarvriendelijk’s eigen e-learningplatform volg jij vanuit je eigen stoel op je eigen tempo de lessen, en sta je via live Zoom-meetings in contact met de trainer en medecursisten voor ondersteuning en motivatie. Zo’n leerzame, interactieve en verrijkende opleiding volgde je nog niet eerder! 

Certificering Haarvriendelijke Kapper
Met het voltooien van de eerste vier modules behaal je certificering als Haarvriendelijke Kapper en word je opgenomen in de Haarvriendelijk Kappersindex. Uiteraard ontvang jij een certificaat bij het afronden van deze zeer uitgebreide specialisatietraining!

Opzet van de opleiding

De online leeromgeving voor ‘Huid & Haar’ is ingedeeld in een aantal modules, die elk uit een aantal vaste onderdelen bestaan:

 • een introductie van het onderwerp
 • een aantal praktische vaardigheden, en
 • de samenvatting van de behandelde onderwerpen, te downloaden als hand-out.

Het lesmateriaal staat in het platform. Na het afronden van de opleiding Huid en haar ontvang je een fysiek naslagwerk. Benieuwd of je alles hebt onthouden? Iedere module wordt afgesloten met een kleine toets die je helpt om de bestudeerde stof eigen te maken.

Voor de cursist die graag de verbinding houdt met de trainer en medecursisten zijn er maandelijks Zoom-meetings waar je vrijblijvend aan kan deelnemen! Deelname is niet verplicht, maar het is wel waanzinnig leuk om met andere studerende kappers in contact te zijn. De precieze data vind je in het platform na aanmelding.

Leren was nog nooit zo eenvoudig! Dit is de manier van leren die voor iedereen in te passen is in het dagelijks leven. Je hebt 12 maanden de tijd om in jouw eigen tempo deze kennismodules tot je te nemen!

Inhoud van de modules
Onderaan de pagina vind je een uitklapmenu met de inhoudsopgave met alle onderwerpen die behandeld worden in deze uitgebreide training over huid en haar.

Kosten

Voor 2024 bedraagt de investering voor de Haarvriendelijk ‘Huid en haar’ € 895,00 ex. btw. Voor Belgische ondernemers wordt de btw verlegd.

Wat zit er in deze prijs inbegrepen?

 • 12 maanden toegang tot het e-learningplatform met videolessen, referentiemateriaal en toetsen
 • Professionele cursusmap als naslagwerk in de salon, na afronding en verlaten van het platform
 • Lesmateriaal als download in het platform, in pdf-formaat
 • Live online evaluatiesessies met de groep cursisten, zonder aanwezigheidsverplichting
 • Meer dan 90 video’s te bekijken met aanvullende bronnen!
 • Totaal meer dan 25 uur aan opgenomen video’s door Annie Kok van Haarvriendelijk
 • Daarnaast vind je ook heel veel ondersteunende video’s en bronnen in het platform
 • Uitwisseling en ondersteuning via een besloten Facebookgroep
 • Certificering als Haarvriendelijke Kapper
 • Registratie in de Haarvriendelijk Kappersindex
 • Certificaat van de opleiding Huid & haar
 • Ondersteunende banners en marketingmaterialen ‘De Haarvriendelijke Kapper’
 • Een maand bedenktijd om door te stromen naar de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ zonder extra kosten!
modules om op je eigen ritme te volgen
+
verduidelijkende video’s
medecursisten gingen je al voor

Reviews

Alles wat de huidspecialisten mij doorheen de jaren leerden komt in de Masteropleiding uitgebreider en dieper terug waardoor ik mijn huid beter kan begrijpen als ook de huid van mijn klanten. Ik ben blij dat er een cursus als deze bestaat voor kappers want dit zou basiskennis moeten zijn voor ons.
Quirina Heylen — Kapsalon KWIBZ, Wiekevorst, België
Foto registratie De Haarvriendelijke Kapper

Accreditatie

De inhoud van deze e-learning ‘Huid en haar’ is precies gelijk aan de eerste vijf modules van de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’. Mocht jij liever in delen de Masteropleiding oppakken of vind je kennis over huid- en haarproblemen heel belangrijk, meld je dan zeker aan voor dit traject! Het is ook mogelijk om nadien de Master ‘Ingrediëntenleer’ te volgen via het platform van Haarvriendelijk!

In deze e-learning zijn meer dan zeventig video’s opgenomen om jou heel veel te leren over huid en haar en daaraan gerelateerde problematiek. Dit is natuurlijk veel meer dan in een live dagtraining past. Daarom heeft Haarvriendelijk ervoor gekozen om ook de mogelijkheid tot e-learning aan te bieden en jou zo te ondersteunen in jouw kennis over huid en haar! De onderwerpen vind je hieronder in de inhoudsopgave, je kunt de veldjes openklikken om de onderwerpen te bekijken.

Bij het afronden van deze opleiding ontvang je het certificaat van Haarvriendelijke Kapper en krijgt jouw bedrijf een jaarvermelding als Haarvriendelijke Kapper in de Kappersindex!

Annie Kok verzorgt cursussen voor huid en haar. Haar inzet en enthousiasme voor het vak zijn alleen maar aan te raden. Deze kennis is zeker voor iedere salon die bezig is met de toekomst van zijn of haar salon absoluut een must!!
Lucy Stefanutto van Ree — Liana’s House of Beauty, Veenendaal

vragen?

Heb jij vragen over de training Huid & haar en het platform ‘De Haarvriendelijke Kapper’?
Bezoek dan de FAQ pagina op dit platform! Hier vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen.
Scroll verder door om de inhoudsopgave van de cursus te bekijken.

Inhoudsopgave

Alles uitklappen
Module 1 - Theorie huid en haar
Module 2: Huidproblemen> Psoriasis en seborroïsch eczeem
Module 3 - Huidproblemen > Atopisch eczeem en contactallergie
Module 4: Haaruitval (alopecia en andere vormen)
Marketingmaterialen De Haarvriendelijke Kapper
Module 5: Voeding
Scroll naar boven